ETKİNLİKLER

2. Kadın Emeği Festivali Atakum' da

Tarih: 15.04.2023 Bitim: 20.04.2023

15-20 Nisan 2023 tarihleri arasında açık olacak "2. Kadın Emeği Festivali Atakum' da"  etkinliği;  Samsun'da girişimci ve üretici kadınların ürünlerinin, kamuoyunun beğenisine sunmak ve pazarla buluşturmak amacıyla gerçekleştirilmektedir. Atakum Belediyesi,  Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği, Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Özgecan Kadın Danışma Merkezi katkı ve katılımlarıyla  6 gün boyunca 11.00- 23.00 saatlere arasında Atakum Kent Meydanı- Emek Park Yanı (TÜRKİŞ)   gerçekleştirilecek olan  Festivale başvuru formu için lütfen tıklayınız.

Karadeniz Yarına da Kalsın' diye düzenleyeceğimiz 1. Karadeniz Çevre Çalıştayı

Tarih: 08.06.2022 Bitim: 10.06.2022

Karadeniz Yarına da Kalsın' diye düzenleyeceğimiz 1. Karadeniz Çevre Çalıştayı 'nda ;

Karadeniz Kıyı Tahribatı ve Çevre Kirliliği,
Karadeniz'de Tarım Politikaları,
İklim Değişikliğinin Karadeniz Tarımına Etkisi,
Yerel Yönetimler, Kentleşme ve Çevre
Karadeniz'de İklim Değişikliği Etkileri ile ilgili konuları ele alıyoruz.

Tüm yurttaşlarımızı da 9-10 Haziran-2022 tarihinde 2 gün boyu  sürecek çalıştayımızda görmekten mutluluk duyacağız.

9-10 Haziran

Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi(Bandache Parkı Karşısı)

Konuşmacılar

PROF.DR.RUŞEN KELEŞ
AV. MEHMET HORUŞ
CEMİL BOZBAŞ
CEVAT ÖNCÜ
DOÇ. DR. COŞKUN ERÜZ
DOÇ. DR. ÖRGEN UĞURLU ORTAÇ
MEHMET ÖZDAĞ
MEHMET ŞENSOY
ALİ ÇÖMEZ
MURAT AKAR
ÖNDER ALGEDİK
PROF. DR. AHMET MUTLU
PROF. DR. ZEKİ ACAR

SAMSUN YÖRESEL HEDİYELİK EŞYA TASARIM YARIŞMASI

Tarih: 30.05.2022 Bitim: 01.06.2022

Konusu ve Amacı

Samsun Yöresel Hediyelik Eşyalar Tasarım Yarışması, Samsun’da kent turizmin gelişmesine katkıda bulunmak ve hediyelik eşya sektöründe kadın emeğinin değerlendirmesine destek olmak amacıyla hazırlanmıştır.
Samsun son yıllarda kadın emeği festivalleri ve kadın kooperatif çalışmalarıyla ön plana çıkmaktadır. Ancak sahip olduğu potansiyellere ve yapılan tüm çalışmalara rağmen hediyelik eşya sektörüne yansıyan önemli bir gelişme yaşanmamıştır.
Samsun Yöresel Hediyelik Eşyalar Tasarım Yarışması, Samsun’da yaşayan kadınlarımızın ilimize özgü hediyelik eşya tasarımlarıyla buluşmalarını sağlamak, özellikle unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarımızın yeniden yorumlanarak gelen turistlerin anı olarak alabilecekleri Samsun’a özgü hediyelik eşyaya dönüşmesini teşvik ederek gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak, İlimize özgü hediyelik eşya ve sayısını ve niteliğini arttırmak amacıyla uygulamaya konulmuştur.

Başvuru Koşulları ve Tasarım Ürünlerden Beklentiler
1. 18 yaşından büyük kadın olmak,
2. Samsun ilinde ikamet etmek,
3. Ağaç, cam, kumaş, seramik veya atık ürünler dâhil olmak üzere herhangi bir materyali kullanarak veya işleyerek yöresel kültürü temsil edecek tasarım ürünü haline dönüştürmek
4. Samsun’un tarihi ve kültürel mirasını görünür kılarak, kent kimliğinin oluşması ve gelişmesine katkı vermek,
5. Geleneksel ürünleri yeniden yorumlayarak pazara uygun hale dönüştürmek, yenilikçi ve özgün ürünler ortaya çıkarmak,
6. Kolay taşınabilme ve/veya seri üretime geçme potansiyeli taşıyarak İlin ekonomisine katma değer yaratmak,
7. Daha önce aynı ürünle farklı bir yarışmada ödül almamış olmak,
8. Başvuru Formunu ( https://forms.gle/92bfmMnTahUM8eLQ8)  belirtilen tarihler arasında eksiksiz ve tam doldurmuş olmaktır.