YÜKLENİYOR ...

ataturk

T.C ATAKUM BELEDİYESİ

HABERLERİ

AtaÇocuk’ta yaz okulu dönemi başladı

01/05/2022

example

Atakum Belediyesi AtaÇocuk Kreş ve Gündüz Bakımevi Yaz Okulu başladı. AtaÇocuklu minikleri, yaz dönemi boyunca etkinliklerle dolu eğlenceli bir eğitim programı bekliyor.

Atakum Belediyesi tarafından uzman eğitimciler eşliğinde hayatın her alanında katılımcı bireyler yetiştirmek için hizmete açılan AtaÇocuk Kreş ve Gündüz Bakımevlerinde yaz okulu dönemi başladı. AtaÇocuk Kreş ve Gündüz Bakımevleri Mevlana, Mevlana 2 ve Atakent şubeleri yaz okulu dönemine öğrencilerin gelişim düzeylerine ve ilgilerine uygun bir eğitim programı ile geçti. Eğitim programında açık hava aktivitelerinden sanatsal faaliyetlere ve bilişsel çalışmalara kadar birçok etkinliğe yer veriliyor.

EĞLENCELİ ETKİNLİKLERLE
DOLU PROGRAM
AtaÇocuklu minikleri, yaz boyunca açık hava etkinlikleri kapsamında bahçe oyunları, orman okulu, alan gezileri, su oyunları, geleneksel oyunlar, fen ve doğa etkinlikleri, piknik organizasyonları; sanatsal etkinlikler kapsamında sanat atölyesi, sinema günleri, drama etkinlikleri, dans, müzik, orf, ritim, kukla atölyesi ve tiyatro; bilişsel etkinlikler kapsamında ise kavram çalışmaları, akıl ve zeka atölyesi, okuma yazmaya hazırlık çalışmaları, Türkçe dil etkinlikleri, dikkat geliştirme oyunları gibi birçok aktivitenin yer aldığı dolu dolu bir program bekliyor.

‘’ATAÇOCUK, YAZ OKULUNDA
 EĞLENMEYE DEVAM EDİYOR’’
 AtaÇocuk Kreş ve Gündüz Bakımevleri Mevlana ve Mevlana 2 Kurum Müdürü Elif Aydın, öğrencilerin yaz eğitim programıyla eğlenerek öğreneceklerini belirterek ‘’Eğitimlerimizi çeşitli etkinliklerle süslüyoruz. Biz yaz okuluna orman okulu formatı ile başladık. Etkinlik için bir eğitmenimizi davet ettik. Bahçemiz uygun olduğu için orman okulunu bahçemize taşıdık. Çocuklarımıza faydalı olmak adına çalışmalarımızı en iyi şekilde sürdürüyoruz. AtaÇocuk, yaz okulunda eğlenmeye devam ediyor.’’ ifadelerini kullandı.

‘’ÇOCUKLARIN DOĞAYI
  TANIMASINI İSTİYORUZ’’
Etkinlik Eğitmeni Sevcan Koç, açık havada yapılan etkinliklerle öğrencilerde doğa bilinci oluşturmayı amaçladıklarını ifade ederek ‘’Birçok çocuğu ormanla buluşturmak istiyoruz. İlk etkinliğimizi burada yapıyoruz. Bundan sonra da daha fazla çocuğu ormanla, doğayla bütünleştirmek için çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Bugün öğrencilerin doğadaki çiçekleri ve bitkileri tanımaları için bir resim etkinliği yaptık. Çocuklar, bunu yaparken doğal materyalleri kullandılar. Eskiden ‘Ormanda kalsak nerede uyuruz?’ derdik. Çocuklarla uyku salıncağı yaptık. Doğada imkanlarımızı geliştirecek birçok seçenek mevcut. Biz onları daha fazla çocuk tanısın, öğrensin istiyoruz. Bu bilinci hayatlarında bir noktada oluşturmayı amaçlıyoruz.’’ diye konuştu.

HABER GÖRSELLERİ

iphone