Atakum Belediyesi’nden ‘’Evlilik ve Aile Hayatı’’ semineri

Yerel Eşitlik Eylem Planı’nı adım adım uygulayan Atakum Belediyesi tarafından belediye çalışanlarına ve evlilik hazırlığı yapan yurttaşlara yönelik ‘’Evlilik ve Aile Hayatı’’ konulu seminer verildi.

***********

Samsun’da Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı imzalayan tek belediye olan Atakum Belediyesi tarafından Yerel Eşitlik Eylem Planı kapsamında belediye çalışanlarına ve evlilik hazırlığı yapan yurttaşlara yönelik seminer verildi. Atakum Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Şeref Aydın’ın katılımıyla gerçekleştirilen seminerde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde görevli Psikolog Zeliha Şahin ve Sosyolog Gözde Özkan ‘’Evlilik ve Aile Hayatı’’ konusunda önemli bilgiler verdi. Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Aydın, seminer programının ardından Psikolog Zeliha Şahin’e ve Sosyolog Gözde Özkan’a katkılarından dolayı çiçek takdiminde bulundu.

ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN

DEVAM EDİYOR

Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı imzalayarak ‘’Yerel Yönetimlerde Kadınları Güçlendiriyoruz’’ projesi için pilot belediye seçilen Atakum Belediyesi’nde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Sabancı Vakfı hibe programları kapsamında desteklenen ve Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) ile Edremit Belediyesi ve Avrupa Yerel Demokrasi Ajansı (ALDA) tarafından yürütülen proje kapsamında Atakumlulara yönelik seminer programları düzenleniyor. Projenin ‘’Yerel Eşitlik Eylem Planı’’ kapsamında Atakum Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından belediye personeline ve evlilik hazırlığı yapan yurttaşlara yönelik ‘’Evlilik ve Aile Hayatı’’ konulu eğitim semineri verildi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde görevli Psikolog Zeliha Şahin ve Sosyolog Gözde Özkan ‘’Evlilik ve Aile Hayatı’’ konusunda katılımcılara bilgilendirildi.

‘’EVLİLİK BİR TAKIM OYUNUDUR’’

Psikolog Zeliha Şahin, ‘’Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri’’ konulu sunumunda her evliliğin kendine özgü olduğunu belirterek ‘’Evliliğinizi başkalarının evlilikleriyle kıyaslamayın. Kendi ilişkinize odaklanın. İlişkinizin neden farklı ve özel olduğunu düşünün ve olumlu yönlerine sahip çıkın. Evlilik bir takım oyunudur. Evliliğinize dair beklentilere ulaşma çabanız sizi bir takım yapar.Takımı şampiyon yapmak da oyuncuların birlikte hareket etmeyi öğrenmeleri ile mümkündür. Eşinizle her konuda aynı fikirde olmanız mümkün değildir; ancak bir çok konuda ortak bir bakış açısı geliştirebilirsiniz.’’ İfadelerini kullandı.

PAYLAŞIM VE SAYGI

SAĞLIKLI İLETİŞİM GÖSTERGESİ

Konuşmasında aile bireyleri arasındaki paylaşım ve saygının önemine değinen Sosyolog Gözde Özkan ‘’Aile İçi İletişimin Temel Unsurları’’ başlığı altında şu bilgileri verdi: ‘’İletişim aile üyelerinin birbirine sözel ve sözel olmayan davranışları ile verdikleri tepki ve mesajlardır. Ne söylendiği, nasıl söylendiği, niçin söylendiği, ne zaman söylendiği, hatta ne söylenmediğidir.Sağlıklı iletişim de söylenmek isteneni imalarda bulunmadan, karşıdakinin kişiliğine saldırmadan, kendi açısından canını sıkanın ne olduğunu anlatarak kurulan, doğrudan,net ve dürüst iletişimdir. Sağlıklı iletişim yapısına sahip ailelerde bireyler birbirlerinin iyi ve kötü günlerini paylaşırlar, bireysel ihtiyaç ve isteklerine saygı duyarlar. Aralarındaki çatışmaları olumlu bir şekilde çözmeye çalışırlar.