CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Başkan Türkel’e destek

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları ve CHP’nin Samsun’da ilk kez gerçekleştireceği MYK toplantısı için kente gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel’i makamında ziyaret etti. Ziyarete CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, parti merkez yürütme kurulu üyeleri, kadın kolları merkez yürütme kurulu üyeleri ve parti meclis üyeleri eşlik etti.

“BANA İNANANLARI UTANDIRMAYACAĞIM”

Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, 19 Mayıs’ın tarihsel önemine vurgu yaparak CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Türkel, “Sizleri Atakum Belediyesi’nde ağırlamak onur ve gurur verici. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı, Samsun'a adım atarak başlatmasının 105. yıl dönümününde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda, çiçeği burnunda belediyeciliğimizle sizleri ağırlamaktan çok mutluyuz. Hepiniz hoş geldiniz. Yerel Yönetimler Seçimi’nin ardından Atakum’da belediye başkanlığı bana nasip oldu. Ben Atakum’da yaşayan her iki kişiden birinin oyunu aldım. Önce bu güvene layık olabilmek ve sonrasında her üç kişiden ikisinin oyunu alabilmek için çalışacağım. Bana inananları utandırmayacağım. Sizlerle birlikte 19 Mayıs’ı Samsun’da geçiriyor olmak bizi çok mutlu etti.” dedi.

“HEP BERABER BAŞARACAĞIZ”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Atakum Belediye Başkanlığı görevi en iyi şekilde yapacağına inandığı belirterek Başkan Türkel’e görevinde başarılar diledi. İran Devlet Başkanı İbrahim Reisi’nin helikopter kazası sonrası vefatı dolayısıyla başsağlığı dileklerini ileten Özel, belediye binası önünde yaptığı konuşmada şu ifadelerini kullandı: “Atakum Belediyesi’nde bayrak devir teslimi yaşandı. Atakum Belediye Başkanımız Serhat Türkel, Atakum’a dinamizm getirecek. İleride hatırlanacak çok önemli hizmetler, çok önemli kazanımlar bırakarak 5 yıllık görevini tamamlayacak. Atakumlular ondan memnunsa görevine devam edecek, yoksa daha önce olduğu gibi bir bayrak devir teslimi yaşanacak. Ama Başkan Serhat Türkel ve ekibinden çok ümitliyiz. Kendisine başarılar diliyoruz. Ayrıca burası sadece CHP’lilerin görev yaptığı bir yer değil, diğer siyasi partilerin belediye meclis üyelerine de başarılar diliyoruz. Kendisiyle konuştuk, taahhütte bulundu. İlk hedefi üçte ikiyi, yüzde 65-66 oy oranını yakalamak. Bugün kendisine oy vermemiş ama onun adil, şeffaf, dürüst, halkçı belediyeciliğiyle, Atakum’daki her üç kişiden ikisinin oy verdiği, destek verdiği bir sürecin sözünü verdi. Bu dönem sorumluluk, sadece yerel yönetime dahil değil. Çünkü bizim Atakum’a nasıl yönettiğimize bakan Samsunlular yapılacak ilk genel seçimlerde bize Türkiye’de talep ettiğimiz görevi verip vermemeye karar verecekler. O yüzden burada yapılacak kamu hizmeti sadece yerel bir hizmet değil, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisine çok önemli bir hizmettir. Ben Samsun'da, Gazi’nin Partisi’ni birinci parti yapmayı hedefliyorum. Herkes sorumluluğunu bilerek, ona göre çalışacak. Hep beraber başaracağız.”