Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci'nin 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü mesajı

“Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yaktığı kıvılcımla bağımsızlık ateşini yurda yaydı ve Türk Milleti'nin kaderini değiştirdi. Uzun yıllar süren savaşlarda tarihe geçen mücadele ve kahramanlıklarla işgal altında bırakılmış Anadolu topraklarında kurduğu özgür, bağımsız Cumhuriyet'i bizlere emanet etti.

Dünyada görülmemiş liderliği, cesareti ve vatan sevgisiyle kararlılığını hiçbir zaman yitirmedi. Küllerinden yeniden doğan bir millet için hayata geçirdiği devrimler diğer coğrafyalara örnek oldu. Bizleri birer özgür yurttaş kılan Cumhuriyet'in 100. yaşına yaklaşırken bugün hâlâ aynı kararlılıkla Büyük Atatürk'ün devrimlerinin izinden gidiyoruz. Türkiye Cumhuriyet'i için göstermiş olduğu fedakarlıkları çocuklarımıza, gençlerimize anlatmayı görev biliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Başkomutanımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 84. yılında özlemle anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum.”