Yurttaşlar konuştu Başkan Deveci dinledi

“Katılımcı Bütçe” çalışmaları Atakum’da hız kesmeden sürüyor. Başkan Av. Cemil Deveci bu kapsamda Mevlana Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Yurttaşlar konuştu, Başkan Deveci dinledi.

Paris, New York, Lizbon, Madrid, Seul başta olmak üzere dünyada üç bin belediyede uygulanan katılımcı bütçe çalışmaları, Atakum’da da hız kesmeden devam ediyor.

Karadeniz Bölgesi’nde ilk defa Atakum Belediyesi ve Atakum Kent Konseyi iş birliğiyle Atakumlu yurttaşların görüşleriyle oluşturulacak “Katılımcı Bütçe” toplantısının 7’ncisinde durak bu kez Mevlana Mahallesi’ydi.

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ve A takımı, Ata Konak Evleri’ndeki toplantıda mahallelilerin hayallerindeki Atakum’u dinleyerek mevcut çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Bu sayede kimi sorunların neden çözülemediği ya da nasıl hızlı çözülebileceği konusunda yurttaşlar anında bilgilendirildi.

HALK MANAV İÇİN

KOLLAR SIVANIYOR

Toplantıda birçok konuda fikir üreten mahalleliler, pazar yeri taleplerini de dile getirdi. Mevlana Mahallesi Muhtarı Ersin Yazgan, site sakinlerinin çevre mahallelerde açılan pazarlardan alışveriş yaptığını belirterek pazar yeri için talepte bulundu.

Diğer mahallelerde de bu yönde istekler olduğunu söyleyen Başkan Deveci, uygun fiyatlarda satış yapabilecek Halk Manavları’nın çeşitli noktalarda belediye tarafından kurulabileceğini söyledi.

Mahalle sakini Hasan Keşli de Serhat Caddesi’nin fiziki yapısının ve caddeye çevreden gelen suların kazalara neden olduğunu aktardı. Konuyla ilgili bir rapor hazırlanması ve çözümü için hızla adım atılması kararı verildi.

SORAN SORGULAYAN YURTTAŞLIK

Başkan Deveci, komşuluk hukukunun tesisinde mahallelerde gerçekleştirdikleri toplantıların çok önemsediğinin altını çizdi.

Başkan Deveci, “Geriye bakıp ‘Ben otuz yıldır bu kentte oy kullanıyorum. Kentin bu noktada olmasında benim de payım var’ diyebilmelisiniz. Yurttaşlık böyle bir şey. Türkiye düşünen, konuşan, kendi içinde birbiriyle uzlaşmayı zor da olsa becerebilen, zaman zaman düşse de kalkabilen bir ülke” dedi.

Hem komşularımızın hem de çocuklarımızın geleceğini düşünmemiz gerektiğini belirten Başkan Deveci, “Ülkemizin geleceği için ‘Bana düşen bir şey var mı’ diye soran ve sorgulayan bir yurttaş olmak zorundayız’’ diye konuştu.